Mauritània

PROJECTE CENTRE HANDICAPÉS A NOUADHIBOU

Localització: Nouadhibou, Mauritània

Problema: Els discapacitats físics en aquesta i moltes zones de l’Àfrica comporten una càrrega per la família, una boca més que alimentar. Per això les famílies els envien a demanar pels carrers o fins i tot els abandonen, no està ben vist per la resta de la societat tenir un membre de la família amb alguna discapacitat.

Actuació: Una primera actuació va ser col·lectivitzar-los perquè no se sentin sols i perquè es puguin socialitzar i censar-los per portar-ne un control. Després es va fer la construcció d’un centre de discapacitats adaptat on poder fer activitats i on es va incorporar una furgoneta perquè tinguessin mobilitat. Finalment, es van enviar cadires de rodes i material ortopèdic perquè poguessin tenir un dia a dia digne, deixar de demanar pels carrers i moure’s amb certa llibertat.

 

HOSPITAL DE SALUT MENTAL A NOUADHIBOU

Localització: Nouadhibou, Mauritània

Problema: De la mateixa manera que els discapacitats físics són una càrrega per a les famílies i no estan ben vistos, passa el mateix amb els discapacitats mentals. És un col·lectiu marginal, que moltes vegades pot patir abusos o menyspreu per part de la població.

Actuació: Primer de tot es va buscar una persona molt especialitzada, com és un psiquiatra, perquè es pogués encarregar del centre de dia que volíem construir per aquest col·lectiu. Quan el vam trobar vam construir un centre de dia. Prèviament es va fer sensibilització al poble perquè les famílies veiessin la necessitat de portar els seus familiars amb aquestes característiques al centre. Ara encara es fa un enviament periòdic de medicaments i es porta un seguiment de la gestió que s’hi fa.

[slideshow_deploy id=’599′]
Coneix els Projectes de Somriure Humil: